van Touringcar tot Camper
HomeAbout MeDe aankoopDe verbouwingbinnenkantTechniekEind result en LinksContact Me
De aankoop

Nadat onze camper een mercedes 407d na heel wat lange en plezierige tochten op de nominatie stond om verkocht te worden moest er wel weer een nieuwe komen natuurlijk.

ik wilde iets meer vermogen om beter in de bergen en de lange afstanden te kunnen rijden, echter dan ga je rondkijken en vind je inderdaad wel iets met meer motorvermogen en ook iets langer en iets breder. Uiteindelijk werd het een touringcar een Setra 211H een voormalige schoolkinderenbus met niet al teveel kilometers en ook niet onbelangrijk van het bouwjaar 1980 dus belastingvrij.

Ik  heb de bus via www.mobile.de gevonden en deze stond in Monchengladbach.

Dus op naar Monchengladbach om de bus voor de eerste keer te bekijken. vanaf Ravenstein een anderhalf uur rijden. Eenmaal aangekomen stonden daar op een groot terrein meerdere Setra bussen van 10 tot 12 meter lang en ook verschillend in hoogtes. Ik dacht als die kleine die er ook tussenstaat nou nog in redelijke staat is dan lijkt me dat wel wat.

En ja uiteindelijk die kleine werd het nou ja klein, hij is 10 meter lang 2,5 meter breed en 3,25 meter hoog. luchtgeveerd en met 37 zitplaatsen kon de gehele familie wel mee. Ik had net een half jaar eerder mijn vrachtwagenrijbewijs met chaufeursdiploma gehaald en besloten om de touringcar op zaterdag 9 september 2006 met een vriend van mij (Guus) naar huis te rijden.

Onderweg hebben we de filters van de brandstof eruit gehaald omdat de bus een beetje stotterde met het gasgeven daarna ging het prima op de autobaan.

Eenmaal in Nederland mocht ik hem bij Guus in de tuin(was nog geen tuin)gaan slopen of bouwen en ja ik wilde er een jaar over doen en zeker geen jaren, door een matige winter en veel tijd in de avonduren en wanneer ik maar kon schoten de wekzaamheden goed op.

Uiteindelijk zijn het toch 2,5 jaar geworden.

HomeAbout MeDe aankoopDe verbouwingbinnenkantTechniekEind result en LinksContact Me